Geruchten
22 november 2012 - Ron Smeets

Dual sim Samsung Galaxy S III duikt op in China

Ruim twee maanden geleden dook al een kiekje op van een dual sim model van de Galaxy Note II. Nu is, in China, ook een foto gespot van een dual sim versie van de Galaxy S III.

Volgens de bron van dit gerucht betreft het twee verschillende netwerken die zo ondersteund kunnen worden; een GSM sim en een CDMA sim dus.

Dual sim toestellen zijn in Nederland nog altijd zeer schaars. Ik heb al vaker geschreven dat providers er niet zo aan trekken omdat ze natuurlijk liever toestellen verkopen met alleen hun eigen sim kaart (abonnement) er in. Daarnaast is het zogenaamd nationaal roamen bij ons ook niet echt een issue.

In andere landen is dat wel anders. Daar kunnen mobiele bellers en smartphone gebruikers soms vele tientallen roebels, yuan en rupies besparen door in bepaalde gebieden, waar sommige netwerken geen dekking hebben, te bellen met een ander abonnement in plaats van te betalen voor roaming kosten. Bij ons is dit eigenlijk alleen van toepassing voor gebruikers die, bijvoorbeeld, in Nederland wonen en in België of Duitsland werken.

SGSIII-DualSIM-China-a SGSIII-DualSIM-China-b

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.