Toestellen
01 december 2011 - Ron Smeets

Dual SIM Nokia X2-02 gepresenteerd

Nokia heeft vandaag een nieuw dual SIM toestel gepresenteerd; de Nokia X2-02.

Dit Series 40 toestel valt vooral op door het bijzonder bescheiden prijskaartje van zo'n 60 Euro. Qua specs heeft hij, behalve support voor twee SIM kaarten, ook een microSD optie (max. 32GB), een 2.2 inch QVGA display, 2 megapixel camera, dual band GSM support en ingebouwde FM Radio Tuner.

Verder heeft de Nokia X2-02 ook standaard een facebook en Twitter applicatie aan boord. Dat moet je dan wel doen via een GPRS / EDGE verbinding want 3G wordt, voor dit geld, niet ondersteund. Een 3.5mm audio (headset) aansluiting, MP3 speler en Bluetooth 2.1 behoren ook tot de specs van de X2-02. Een microSD kaart wordt niet standaard meegeleverd.

Kortom, niet echt een spannend toestel, maar voor iedereen die maar een 'paar tientjes' aan zijn mobiele telefoon wil besteden en niet iedere dag de oplader wil gebruiken, de maximale stand-by tijd is ruim 18 dagen (of bijna 10 uur spreektijd), is de Nokia X2-02 misschien wel een leuke optie. Of de Nokia X2-02 ook in Nederland en/of België op de markt zal verschijnen is nog niet bekend, maar ik acht de kans daarop klein. Dual SIM toestellen zijn hier bepaald niet populair.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.