Geruchten
30 december 2014 - Ron Smeets

Dual SIM en microSD voor de nieuwe OnePlus? Screenshot toont twee simkaart- en een microSD sleuf

De afgelopen periode zijn weer wat berichten opgedoken over de opvolger van de smartphone die al meer dan negen maanden op de markt is maar nauwelijks te koop is; de OnePlus One. Nu is een bijzondere afbeelding opgedoken van wat de OnePlus Two zou moeten zijn. Eigenlijk is het een screenshot die, zo luidt het gerucht, afkomstig uit een promo video van OnePlus.

De afbeelding (zie hieronder) toont een deel van de achterzijde van een toestel, vermoedelijk de OnePlus Two dus, waarbij twee simkaart ingangen en een microSD gleuf te zien zijn. Twee functies die in de OnePlus One niet aanwezig zijn. Of de afbeelding inderdaad afkomstig is uit een video van de fabrikant kan niet met zekerheid gezegd worden. De betreffende video is namelijk (nog) niet online te vinden.

Eerder deze week zou het toestel ook al op een Chinese webwinkel te zien zijn. De afbeelding die daarbij getoond werd leek overigens wel gephotoshopt te zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat verkoop in een webshop, zodat het toestel dus voor iedereen beschikbaar zou zijn, niet bepaald past in de OnePlus strategie. Enfin, afwachten dus maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.