Accessoires
04 maart 2006 - Ron Smeets

Dual SIM adapter met tijdklok

We hebben al eens eerder gepost over oplossingen die het mogelijk maken om meerdere SIM-kaarten in 1 toestel te installeren om bijvoorbeeld in het buitenland een ander abonnement te gebruiken dan thuis of om makkelijk te kunnen switchen tussen privé- en zakelijke bereikbaarheid zonder met meerdere toestellen te moeten slepen.

Helaas moet je voor de meeste oplossingen je SIM kaarten verknippen of telkens je toestel uit en aan zetten om dit mogelijk te maken.

Mobile Brando komt nu met de Powerful Dual Card die twee belangrijke voordelen biedt.

Ten eerste kun je je SIM kaarten heel laten en bovendien kun je schakelen tussen de twee abonnementen via een menu-optie, zonder dat je je GSM helemaal uit hoeft te zetten.

Als extra 'goodie' biedt deze Dual Card ook de optie om, via een tijdklok, automatisch te schakelen van de ene naar de andere SIM kaart.

Natuurlijk geldt voor diegenen die tegelijkertijd zowel privé als zakelijk bereikbaar moeten zijn nog altijd wel dat ze meer dan 1 toestel zullen moeten meenemen. Dat zou immers de ultieme 'multiple SIMcard' oplossing zijn als alle SIM kaarten die je dan in je toestel stopt bereikbaar zijn. Voorlopig blijft dat echter nog 'wishful thinking'.Gerelateerde links:
'Bijna' is nog steeds 'helemaal niet' !
2 nummers, 1 telefoon? Weer niet helemaal!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.