Accessoires
07 januari 2009 - Ron Smeets

Dual-SIM adapter is vooral onhandig

OK, zoals op onderstaande video te zien is werkt deze Dual-SIM oplossing van Simore weliswaar maar echt handig is het niet.

Het omschakelen duurt in totaal zo'n twee minuten (telefoon moet telkens opnieuw opgestart worden) en je bent in tegenstelling tot de Dual-SIM toestellen van bijvoorbeeld Samsung of LG niet gelijktijdig op beide nummers bereikbaar.

Daarnaast valt op dat bij deze oplossing (in combinatie met de SE K800 in ieder geval) je schijnbaar een apart 'wigje' tussen de accu en de SIM kaaet moet plaatsen om de dual-sim adapter goed aan te drukken.

Misschien een optie voor mensen die vaak in (hetzelfde) buitenland vertoeven en geen hoge roaming rekeningen willen ontvangen maar iedereen die twee mobiele nummers heeft (privé en zakelijk) en niet met twee toestellen wil rondlopen zou ik toch willen adviseren een 'echt' dual-sim toestel te kopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.