Geruchten
22 februari 2011 - Ron Smeets

Dual display en Vaio tablet van Sony op komst?

Vorige week dook al het gerucht op dat Sony, een van de weinige grote fabrikanten die nog niet op de tablet trein gesprongen zijn, zou werken aan een PlayStation Tablet, codenaam S1. Vandaag komt daar het gerucht bij dat de Japanse fabrikant nog twee tablets ontwikkelt, de S2 en een Vaio tablet.

De S2 wordt een 'clamshell' (afbeelding) Android Tablet met dual display (twee keer 5.5 inch), dual core (Tegra 2) processor en Google's Honeycomb OS (Android 3.0) met een eigen UI. Andere specs van de 'Sony S2' die genoemd worden zijn WiFi en 3G support.

De tweede tablet waarover nu gesproken wordt zou een Vaio model worden met Windows 7, een 9.4 inch display, Intel Atom processor en een slide-out, fysiek, qwerty toetsenbord. Mmmh, ik ben benieuwd hoe zwaar en dik die 'tablet' dan wordt. De bron van dit gerucht heeft ook al prijzen gehoord. De S2 zou 699 dollar (ca 515 Euro) gaan kosten en de VAIO Tablet krijgt een prijskaartje van 799 dollar (ca. 585 Euro). Van de Vaio Tablet zijn nog geen tekeningen of afbeeldingen. De S2 zou er uit kunnen gaan zien als op onderstaande tekening. Lijkt mij wat aan de dikke kant voor een tablet. Sony-S2-Clamshell-Tablet-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.