Entertainment
12 april 2011 - Ron Smeets

Dual core gaming vergelijk: Galaxy S II vs Optimus 2X Speed

De LG Optimus 2X Speed en de Samsung Galaxy S II blinken beiden, onder andere, uit vanwege de aanwezigheid van een dual-core processor.

In onderstaande video worden beide toestellen naast elkaar vergeleken tijdens het opstarten en spelen van enkele games. Echt veel verschil is er niet te zien.

Het opstarten van de meeste games gaat nagenoeg gelijk op. Wel valt op dat de LG Optimus 2X Speed soms net even iets langer nodig heeft tijden het laden van de game na de 'opstart video' en voor de weergave van het menu. Dit zie je onder andere gebeuren bij de Spiderman game en bij Shrek. Uit de video valt niet op te maken of de Galaxy S II die in deze demo gebruikt wordt al voorzien is van de processor upgrade (1.2GHz ipv 1GHz)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.