Nieuws
10 oktober 2011 - Ron Smeets

Dual Core en Lte support voor Windows Phone in 2012

Dat er Windows Phone toestellen komen die dual core processoren ondersteunen is in (Nokia) geruchten al eens opgedoken. Nu heeft de baas van Windows Phoe, Andrew Lees, dat echter ook officieel bevestigd tijdens een interview met AllThingsD.

In dat gesprek gaf Lees ook aan dat support voor Lte op de agendat van Windows Phone voor 2012 staat.

Microsoft's doel voor 2012 is om van Windows Phone een geloofwaardig, goed en stabiel smartphone platform te maken dat serieus kan concurreren met Android en iOS. De reden dat Microsoft nu, met de komst van Windows Phone 7.5 Mango, nog geen dual core support heeft toegevoegd is volgens Lees niet uit onwelwillendheid maar heeft puur te maken met de ontwikkeling van de software. "Wij gaan dual core pas toepassen op het moment dat Windows Phone ook echt in staat is de voordelen en capaciteit van multiple cores te benutten".

Over het, nu nog, gebrek aan Lte support zegt Lees: "De eerste Lte toestellen zijn stroomverslindende apparaten. Wij wachten totdat die technologie zover doorontwikkeld is dat het stroomverbruik efficienter is en dan zullen ook wij Lte adopteren". Het complete interview met Andrew Lees kun je hier nalezen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.