Geruchten
30 augustus 2016 - Ron Smeets

Dual camera en iris scanner voor de Galaxy S8 De geruchten over het volgende Samsung vlaggenschip komen op gang

Samsung is nog volop bezig is met het promoten, en verkopen, van de Galaxy S7 en Note 7. Tevens zijn heel wat medewerkers van de Koreaanse fabrikant momenteel ook druk doende met de voorbereidingen voor de Gear S3 onthulling, later vandaag in Berlijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de geruchten over de volgende flagship smartphones van Samsung nu even pas op de plaats maken ;)

Over een maand of zes is het, waarschijnlijk rondom het MWC in Barcelona, weer tijd voor de onthulling van wat vermoedelijk de Galaxy S8 (Edge) zal worden. Over die voorspelling hoef je niet al te veel na te denken.

Als we de geruchten uit China mogen geloven dan zal dat toestel uitgerust worden met een dual camera aan de achterzijde. Gesproken wordt over een 12 en een 13 megapixel camera. Twee verschillende versies dus, die deels voorzien worden van eigen sensors, en deels door die van Sony. Of dit ook betekent dat de camera's, behalve de resolutie, nog meer verschillende features hebben, zoals bij de Huawei P9 (en Honor 8) het geval is, is niet bekend.

Verder wordt ook nog geroepen dat Samsung de Galaxy S8 ook gaat voorzien van een iris scanner. Dat lijkt, met de introductie van die optie in de Note 7, erg logisch. De camera aan de voorzijde zou van 5 naar 8 megapixel opgekrikt worden.

Hieronder een concept ontwerp van een Samsung Edge toestel met twee camera's. Ik mag hopen dat de Koreaanse designers er iets mooiers van maken, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.