Nieuws
15 oktober 2010 - Ron Smeets

Dual boot MeeGo en Maemo firmware voor de Nokia N900

Nokia heeft met deze aankondiging volgens mij een hele hoop N900 bezitters blij gemaakt. Binnenkort komt er namelijk een dual boot oplossing die het mogelijk maakt om het toestel zowel op Maemo als MeeGo te laten functioneren.

Het betreft een firmware update naar versie 1.3. Wanneer die precies gaat komen is nog niet bekend, maar in het persbericht van MeeGo wordt letterlijk het volgende daarover gezegd.

"On the Maemo side, there have been interesting, supporting developments going on, as well. The PR 1.3 update is quite close now, and with that you can easily dual boot between Maemo and Meego on your N900". Dit betekent natuurlijk niet dat in PR 1.3 de Maemo en MeeGo dual boot functie (en software) beiden aanwezig zijn. Om de dual boot functie te kunnen gebruiken / activeren heb je ook nog de MeeGo software nodig.

Het hele persbericht, waarin ook een udate gegeven wordt over diverse bugs en issues die men tijdens het ontwikkeltraject van MeeGo en Maemo tegengekomen zijn, kun je hier nalezen. Zoals gezegd, prima nieuws voor de N900 fanboys (en -girls ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.