Entertainment
13 december 2011 - Ron Smeets

Dronken vliegende RIM medewerkers beten handboeien los

Over het verhaal van de twee dronken RIM medewerkers die enkele weken geleden een noodgedwongen tussenlanding veroorzaakten omdat ze tot slaans toe vervelend werden van hun overmatige drankgebruik zijn nog wat meer details bekend geworden.

Zo blijkt nu dat de twee, na hun vervelende en agressieve gedrag, door het cabinepersoneel met tape en plastic handboeien vastgemaakt werden. Echter, dat bleek niet voldoende. De mannen slaagden er namelijk in hun handboeien en de tape stuk te bijten om zich zo weer te bevrijden. 

Daarop besloot de gezagvoerder tot een, ongeplande, tussenstop in Anchorage. Het toestel was op weg naar Beijing. De twee mannen bleken overigens al behoorlijk aangeschoten toen ze instapten en na nog meer drank vielen ze af en toe in slaap. Als ze weer wakker werden sloegen ze elkaar en de steward(essen) die hen tot kalmte probeerden te manen. Nadat ze zichzelf 'vrijgebeten' hadden zijn de twee mannen 80 minuten lang, tot het toestel aan de grond gezet werd in Anchorage, door passagiers en steward(essen) in bedwang gehouden, maar niet zonder dat ze zich daarbij nog flink verzetten. 

Volgens Air Canada bedraagt de totale schade van de tussenlanding, en de passagiers die een vergoeding kregen voor hun gemiste aansluiting of de hotelkosten, bijna 200.000 dollar. De twee waren al veroordeeld tot het betalen van 72.000 dollar aan boetes. De luchtvaartmaatschappij heeft al aangegeven de rest van de schade, via de rechter, ook te gaan verhalen op de twee BlackBerry medewerkers. RIM heeft beide mannen die direct na de gebeurtenissen al geschorst waren inmiddels ook ontslagen. De fabrikant heeft ook haar verontschuldigingen aan Air Canada en de andere passagiers aangeboden middels een statement maar wilde desgevraagd verder niet inhoudelijk reageren op de kwestie.

Via: CBC News

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.