Entertainment
24 maart 2013 - Ron Smeets

Drones 'tekenen' Star Trek logo boven Londen

Een beetje off-topic, maar als Sci-Fi liefhebber kon ik deze niet links laten liggen ;-) Afgelopen weekend hebben 30 drone 'quadcopters', voorzien van LED verlichting, het logo van Star Trek 'getekend' aan de Londense hemel. Dat gebeurde gelijktijdig met Earth Hour, een milieuvriendelijke actie waarbij in veel grote steden (en elders) een deel van de (straat)verlichting gedoofd wordt.

De logo-actie was, natuurlijk, bedoeld als een marketing stunt voor de nieuwe Star Trek film, Into Darkness, die binnenkort in de bioscopen verschijnt.

Het verlichte 'drone' logo was zo'n 100 meter hoog en 'zweefde' een uur lang op een kleine 40 meter boven de grond voordat de accu's van de quadcopters leeg waren en ze 'gedwongen' werden te landen. Hieronder kun je een korte videoimpressie van de actie bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=HBTWl-DtKdM

Bron, (foto via)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.