Nieuws
06 maart 2012 - Ron Smeets

DROAM Nationaal: 2GB data per maand voor €4,50

DROAM was tot nu toe vooral bekend als de leverancier van relatief goedkope oplossingen voor grote hoeveelheden mobiel dataverkeer verbruik in het buitenland. Cowboy Marc testte het afgelopen zomer al eens. Vandaag lanceert DROAM haar Nationaal bundel. Kort door de bocht krijg je daarbij voor omgerekend €4,50 per maand 2GB dataverkeer binnen Nederland.

Bovendien krijg je per jaar ook vier vouchers die je kunt inwisselen voor het gebruik van maximaal 500MB data in het buitenland (binnen Europa). Deze vouchers zijn telkens, na activering, 1 week geldig, evenals het datategoed.

DROAM Nationaal

Als je DROAM Nationaal koopt dan kost dat €400,-, eenmalig. Je betaalt verder geen abonnementskosten. Voor dat geld krijg je de ook de DROAM zelf (inclusief SIM kaart) waarmee je maximaal 5 mobiele apparaten (smartphones, tablets en laptop's of PC's) aan kunt koppelen die dan allemaal toegang hebben tot het mobiele datanetwerk, de vier buitenland data vouchers van elk 500MB (per week) en dus 2GB dataverbruik binnen Nederland, per maand. 

De prijs van 400 Euro is als volgt opgebouwd:
- Aanschaf DROAM (die blijft jouw eigendom, met omruil garantie): € 150,-
- 12 maanden 2GB dataverkeer binnen Nederland: € 50,-
- 4 vouchers voor DROAM Europa gebruik (500MB per week:) € 200,-

Mocht je onverhoopt toch data buiten de bundel verbruiken, dan kost dit zowel binnen als buiten Nederland 10 cent per MB.

DROAM Nationaal is dus vooral geschikt voor gebruikers van smartphones, tablets en laptop's die ook af en toe op vakantie gaan en daar ook relatief veel mobiel dataverkeer willen gebruiken. Voor de gemiddelde vakantie van 2 weken is 1 GB data (500MB per week dus) doorgaans echt wel voldoende, toch?. Daarnaast kun je dus met één 'abonnement' al je mobiele toestellen, zowel binnen Nederland als in de rest van Europa, aan een mobiel datanetwerk koppelen met één SIMkaart (DROAM).

Het enige minpuntje zal voor sommige gebruikers het feit zijn dat je alles vooraf moet betalen. 400 Euro is, als je het in één keer moet ophoesten, relatief veel geld, maar je krijgt er ook wel wat voor terug wanneer je ook een, twee of meerdere keren per jaar, maximaal vier weken, in het buitenland vertoeft.

Op de volgende pagina kun je het complete persbericht van DROAM Nationaal nalezen.

Persbericht

Amsterdam,6 maart 2012 – Dataroaming-specialist Droam lanceert een nieuw product voor de Nederlandse markt: Droam Nationaal. Droam komt hiermee tegemoet aan de toenemende vraag naar een concurrerend mobiel data-abonnement  binnen Nederland.

Met Droam Nationaal krijg je 12 maanden lang toegang tot het snelste mobiele netwerk in Nederland met 2 gigabyte data per maand (alleen in Nederland te gebruiken). Het Droam Nationaal-apparaatje krijg je thuisgestuurd en blijft jouw eigendom. De bandbreedte blijft constant en snel, ook als je de bundel mocht overschrijden.

Droam Nationaal-abonnees ontvangen bovendien 4 vouchers voor Droam Europa. Hiermee kun je 4 weken per jaar tot wel 500 megabyte mobiele data per week verbruiken in Europa. Daarnaast kun je ieder ander Droam-product, zoals voor China, de Verenigde Staten of Thailand, bestellen zonder borg te betalen.

Totaalpakket
Door de toevoeging van Droam Nationaal aan het assortiment  biedt Droam de gunstigste én goedkoopste manier om gebruik te maken van mobiele data, zowel in Nederland als in het buitenland. Met Droam Nationaal heeft de klant recht op een groot aantal MB’s in Nederland en 4 x 1 week gratis gebruik van Droam Europa.  Droam realiseert daarmee de echte wens van haar klanten: mobiele data in binnen- en buitenland en dat op de laagste tarieven van het moment.

Phillip Actor, oprichter van Droam: ‘De grote providers bieden zoveel verschillende data-abonnementen dat men er een dagtaak aan heeft de juiste uit te zoeken.  Zelfs de zakelijke klant ziet door de bomen het bos niet meer. Wij ontvingen het afgelopen jaar herhaaldelijk de vraag of wij ook een geschikt product voor de Nederlandse markt kunnen aanbieden. Met Droam Nationaal komen wij tegemoet aan deze vraag.’

Wat is Droam, en hoe werkt het?
Het apparaatje, Droam genaamd, maakt een draadloze verbinding met het 3G mobiele internet. Droam geeft dit signaal door als Wi-Fi-verbinding naar maximaal 5 apparaten. Denk hierbij aan een laptop, mobiele telefoon, gameconsole of  tablet zoals de iPad. Droam is kleiner dan een modern mobieltje en neem je dus makkelijk overal mee naar toe.  Droam wordt, net als andere WiFi-verbindingen, gebruikt naast de mobiele telefoon. , Het eigen nummer blijft dus bereikbaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.