Nieuws
14 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Droam failliet verklaard

Sinds Mei 2012 rommelde het al bij het Amsterdamse Droam en als we de laatste berichten moeten geloven is het nu echt over en uit met het bedrijf dat goedkoop mobiel internet in het buitenland aanbied middels Mifi kastjes. Eerder kon je op MobileCowboys al lezen dat Droam een open brief had verzonden met smeekbede om de financiële problemen op te lossen, te vergeefs zo blijkt nu.

Value8 een beursgenoteerd bedrijf en aandeelhouder van Droam meld op haar eigen website het volgende "Tenslotte maakt Value8 melding van de deconfiture van Droam BV, waarin Value8 een minderheidsbelang hield. Droam was een start-up op het gebied van mobiel internet. Het belang in Droam was al afgewaardeerd waardoor de economische gevolgen van de deconfiture voor Value8 gering zijn. Het aandelenbelang had een boekwaarde van 4500 euro."

Volgens een artikel op Quote dat melding maakt van het faillissement is oprichter Phillip Actor hard bezig om financiers te vinden voor een doorstart van zijn bedrijf, of dat gaat lukken is maar de vraag?
Zoals je hier eerder kon lezen, zullen de kosten van data roaming in de EU per 1 juli 2013 53.5 cent per MB bedragen en vanaf 2014 nog 23.8 cent per MB en ook komen de telecom operators steeds vaker met betaalbaarder data roaming oplossingen voor Europa. Ik heb zelf een aantal gebruik gemaakt van Droam en was over de dienst redelijk te spreken zeker voor mobiel internet gebruik buiten Europa is/was het een prima en betaalbare partij.

Via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl