Entertainment
12 december 2008 - Ron Smeets

DRM Nokia Music Store gekraakt

Een van de nadelen, zo roept menig mobiele muziekliefhebber, van Nokia's Comes With Music service is het feit dat de songs niet DRM vrij zijn.

Het is leuk om, in combinatie met de aanschaf van een nieuwe Nokia en een 'Comes With Music' abonnement, een jaar lang gratis alle mogelijke muziek uit de Nokia Music Store te kunnen downloaden maar sommige gebruikers kunnen het nu eenmaal niet verkroppen dat de gekochte muziek vervolgens niet vrij te porteren is naar andere (niet Nokia) MP3 spelers.

Welnu, voor hen is de aanschaf van Tunebite's DRM Remover (klinkt als een middeltje tegen allerhande vlekken ;-)) wellicht een optie. Het kost zo'n 20 Euro en volgens de makers zou het nu dus ook geschikt zijn om de DRM beveiliging van de Nokia Music Store te kraken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.