Nieuws
12 september 2009 - Ron Smeets

Driekwart iPhone gebruikers download meer dan tien Apps

Deze week maakte Steve Jobs bekend dat Apple intussen meer dan 30 miljoen iPhones verkocht zijn sinds de eerste lancering in 2007. Enkele maanden geleden, eind April, werd al bekend dat de grens van 1 miljard gedownloade Apps doorbroken was.

Uit een onderzoek, gepubliceerd door de New York Times, blijkt dat maar liefst 72% van alle iPhone gebruikers meer dan tien Apps downloaden en installeren. Ter vergelijk, 27% van alle BlackBerry eigenaren heeft maar vijf of meer Applicaties uit BlackBerry's App World gedownload.

Dat zegt natuurlijk niet zoveel over de BlackBerry gebruikers zelf maar heeft ook alles te maken met het aanbod van Applicaties in de diverse 'App Stores' van de fabrikanten en de populariteit van Apple's App Store in vergelijking met die van haar concurrenten.

Zo werd deze week ook bekend dat de download teller van de OVI Store van Nokia, die nu drie maanden online is, pas op 10 miljoen staat en dat de gemiddelde OVI gerbuiker zo'n zes applicaties download. Kijkend naar het aantal Nokia toestellen dat geschikt is voor het gebruik van de OVI Store in verhouding tot het aantal iPhones, dan zou de OVI Store in potentie veel groter en succesvoller moeten kunnen worden dan die van Apple. We zullen zien. Apple had negen maanden nodig om de magische grens van 1 miljard downloads te doorbreken. Of Nokia dat ook gaat halen? Ik denk het niet, maar dat zien we over zes maanden wel ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.