Nieuws
13 februari 2009 - Ron Smeets

Drie weken gegevens Contacts on Ovi weg na database crash

Gebruikers van Ovi Contacts zijn gisteren de dupe geworden van een database crash in de systemen van Ovi. Daardoor zijn namelijk de gegevens van alle contacts die tussen 23 Januari en 12 Februari opgeslagen zijn verdwenen.

En, zo melden de Finnen van Ovi op hun eigen blog, er bestaat geen enkele kans dat die data nog terugkomt. Dat wordt dus opnieuw inkloppen en je nog maar eens goed bekenken of het wel zo slim is dit soort gegevens op één externe plek te bewaren. Toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.