Entertainment
22 januari 2008 - Ron Smeets

Drie vliegtuigpassagiers gearresteerd in Italië

Bellen in vliegtuigen is lang nog niet overal toegestaan maar in de toestellen en op vluchten waar dat wel mag is dat natuurlijk pas toegestaan nadat het vliegtuig opgestegen is tot het moment dat de landing weer ingezet wordt. De reden daarvoor is de gevoeligheid van (navivatie)apparatuur in het toestel voor de mobiele straling.

In Milaan, Italië, zijn dit weekend drie passagiers gearresteerd die voor de start, ook na meerdere waarschuwingen weigerden hun mobieltje uit te zetten. De gezagvoerder, die verklaarde dat hij last had van storingen in de navigatieapparatuur van het toestel, besloot daarop de start af te breken en de drie onwillige passagiers te laten arresteren.

De drie zullen zich nu voor de rechter moeten verantwoorden en riskeren een maximale gevangenisstraf van drie maanden als ze schuldig bevonden worden.Gerelateerde links:
Vliegtuig ontruimd door 'verloren' GSM
Vliegtuig besturen met een GSM
'Waaghals' zet zijn GSM aan in een vliegtuig
Vliegtuig keert om vanwege mobiele telefoon
Piloten moeten mobiele devices beheren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.