Toestellen
28 mei 2015 - Ron Smeets

Drie redenen waarom je de Galaxy S6 edge niet zou willen kopen Het is een van de beste smartphones van dit moment, maar toch...

De Galaxy S6 edge is zonder enige twijfel een van de beste en mooiste smartphones is die op dit moment in de winkels ligt. Ik kan ook genoeg argumenten opnoemen waarom je het toestel zou moeten komen. De extreem goede camera, het fraaie design, het prachtige scherm, de snelle lader en de verbeterde User Interface zijn vijf voorbeelden daarvan. Toch zijn er ook nog wel redenen te bedenken om het toestel juist niet te kopen en je geld, vermoedelijk nog minder ook, uit te geven aan een andere smartphone van Samsung of een van haar concurrenten.

1. Accu
De voornaamste reden waarom ik de Galaxy S6 edge links zou laten liggen is het beperkte uithoudingsvermogen van de accu. Alleen wanneer ik het toestel nauwelijks gebruik haal ik het eind van de tweede dag. Maar dan mag er geen simkaart in en moet ik het gebruik van WiFi, scherm, camera en (social media) apps tot een minimum beperken. Bij intensief gebruik haal je op één acculading zelden het einde van de eerste dag. Het feit dat de accu, in tegenstelling tot vorige Galaxy modellen en de toestellen van enkele concurrenten, niet verwisseld kan worden is bij de Galaxy S6 edge nog een extra nadeel.

2. Prijs
Hoewel de meeste kopers deze toestellen nog altijd in combinatie met een abonnement aanschaffen en dus denken dat het toestel dan min of meer voor niets (of tegen een kleine bijbetaling) meegeleverd wordt is de Galaxy S6 edge feitelijk wel de duurste smartphone die op dit moment in de winkels ligt. OK, hij heeft ook een hogere kostprijs, maar dan nog. Met een adviesprijs die start bij 849 euro, voor het 32GB model, is hij duurder dan al zijn concurrenten. Daarbij kun je dan ook nog optellen dat de prijs telkens met 100 euro omhoog gaat wanneer je meer geheugen wilt hebben (64 of 128 GB). Ofwel, de duurste Galaxy S5 edge komt uit op 1049 euro. En nee, in combinatie met een abonnement is hij echt niet goedkoper, met bijbetaling en over twee jaar gerekend!

3. Kwetsbaarheid
De Galaxy S6 edge heeft door het gebogen scherm aan beide zijkanten zeer dunne randen. Die zijn ook nog eens van een erg glad, gepolijst, metaal. Als je hem heel even niet goed genoeg vastklemt in je hand dan is de kans heel erg groot dat je het toestel een seconde later van de vloer of, erger, het asfalt moet plukken. Je bent dus bijna verplicht om de Galaxy S6 edge in een hoesje te stoppen. Maar pas op! Van het originele hoesje, de Clear View Cover, is bekend dat die krassen op het scherm van het toestel kan veroorzaken.

Zoals ik aan het begin ook al schreef zijn er ook voldoende redenen om de Galaxy S6 edge wél aan te schaffen, maar als een van bovenstaande punten voor jou belangrijk is, dan is het raadzaam om ook alternatieven in overweging te nemen. Succes!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.