Toestellen
31 augustus 2015 - Ron Smeets

Drie nieuwe Xperia Z5 modellen duiken op in demovideo Het filmpje werd snel offline gehaald, maar was ook net zo snel weer terug

Dat Sony over enkele dagen, op 2 september in Berlijn, haar nieuwste smartphones gaat onthullen is al zo goed als zeker. Vannacht dook een video op waarin drie Xperia Z5 modellen besproken werden door een Sony medewerker. Foutje, bedankt; of een bewust lek? Dat zal wel nooit duidelijk worden maar het feit is wel dat in de video diverse specs waarover gespeculeerd werd bevestigt.

Zo komt er naast de bekende Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact ook een Xperia Z5 Premium. Dat laatste toestel valt vooral op doordat Sony daar een 5.5 inch 4K display in gemonteerd heeft. Ja, een scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. De 23 megapixel camera die eerder al in geruchten opdook werd ook besproken. Die kan foto's scherpstellen binnen 0.03 seconde. De 'gewone' Xperia Z5 heeft overigens een 5.2 inch Full HD scherm, hetzelfde als zijn voorgangers dus en de Xperia Z5 Compact moet het weer doen met een 4.6 inch HD scherm. Alle drie de modellen zijn nu voorzien van de bekende, en beruchte, snel oververhitte, Qualcomm Snapdragon 810 processor zo wordt in de video gemeld.

Uiteraard geeft Sony geen commentaar op het lekken van de video, noch de specs die daarin genoemd worden, maar de kans dat deze informatie niet klopt lijkt uiterst klein. Temeer omdat de video na enkele uren op last van 'copyright issues' offline gehaald werd. Om kort daarna via een ander kanaal weer op te duiken... voor zolang het duurt. Enjoy!

https://youtu.be/WRFvDC0ksik

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.