Toestellen
13 februari 2006 - Ron Smeets

Drie nieuwe Nokia's onthuld

Tijdens de persconferentie van Nokia op de 3GSM in Barcelona werden behalve de onthullingen omtrent DVB-H en UMA ook drie nieuwe toestellen voorgesteld die niet alleen aanluiten op de toekomstplannen van de Finse telecomgigant, maar ook voortkomen uit de feedback die Nokia van hun klanten terugkrijgt.

De eerste in de rij was de 6136, een UMA toestel waarmee gebruikers straks, als de netwerken er klaar voor zijn, dus naadloos kunnen communiceren via zowel mobiele als internet netwerken. Het toestel is verder een redelijk normaal ogende clamshell en behalve de UMA functionaliteit voorzien van een 1.3MP cam (nog steeds zonder optical zoom), een multimedia player en FM radio. Met een basisprijs van ca. 275 Euro valt de 6136 in de zogenaamde mid-range categorie.

De tweede toestelprimeur betrof de stijlvolle 6131, een vergelijkbaar toestel als de 6136, maar opvallend doordat hij automatisch openklapt op het moment dat je hem aanraakt.

Het derde nieuwtje is een direct gevolg van de eerdergenoemde feedback uit de markt waaruit gebleken is dat veel mobiele bellers op zoek zijn naar eenvoudig te bedienen toestellen zonder veel poespas en tientallen functies die deze groep bellers toch nooit zullen gebruiken.

Nokia's antwoord hierop is de 6070 geworden. Grote toesten, duidelijk display en geen fratsen... dat scheelt ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.