Toestellen
01 maart 2015 - Ron Smeets

Drie nieuwe Liquid Android smartphones van Acer onthuld Van betaalbare eenvoud tot betaalbaar design

Met de Liquid Z220, de Liquid Z520 en de Liquid Jade Z heeft Acer in Barcelona ook drie nieuwe Android smartphones gepresenteerd. Qua specs en prijs variëren ze van eenvoudig en spotgoedkoop, de Liquid Z220, tot redelijk uitgebreid en toch nog betaalbaar; de Liquid Jade Z. Het derde toestel, de Liquid Z520 ligt daar precies tussenin.

Het eenvoudigste model van de drie is dus de Liquid Z220. Dit toestel heeft een 4 inch WVGA (480 x 800) display, een dual core 1.2 Ghz Snapdragon 200 processor met 1GB RAM en 8GB intern geheugen (plus microSD optie). Aan de voorzijde zit een 2 megapixel selfie camera en aan de achterzijde een 5 megapixel versie met autofocus en LED flitser. De Liquid Z520 is feitelijk de 5 inch versie van hetzelfde toestel met, behalve het scherm, nog enkele upgrades. Zo heeft hij een 1.3 Ghz quad core processor en een 8 megapixel camera aan de achterzijde.

Beide toestellen draaien overigens op Android 4.4.4 KitKat. Acer gebruikt geen echte eigen User Interface maar heeft voor verschillende type gebruikers wel de zogenaamde Quick Mode, met drie instellingen, bedacht om de gebruiksvriendelijkheid van het toestel aan te passen aan de wensen van de gebruikers:
- Basic Mode: deze modus met vaste bel- en sms-functies is gericht op jongeren
- Easy Mode: een modus met snelle berichten, radio, weer, wekker en snelkiesnummers, voor intensieve gebruikers
- Standard Mode: de modus voor de gevorderde smartphonegebruiker die zijn weg weet te vinden in de Android-interface

De Liquid Z220 verschijnt vanaf maart in de winkels en gaat los 89 Euro kosten (adviesprijs). De Liquid Z520 komt een maand later (april) en wordt met een adviesprijs van 129 euro niet veel duurder.

De derde nieuwe Android Acers; de Liquid Jade Z, is een toestel met duidelijk wat uitgebreidere specs en een heel ander design. Een variant, of opvolger, van de Liquid Jade die eind vorig jaar nog de Telecom Award voor beste koop in het mid-range segment won. De Liquid Jade Z wordt nog een paar tientjes goedkoper wanneer hij ergens in maart in de winkels verschijnt. De adviesprijs bedraagt namelijk net geen 200 Euro.

Voor dat geld krijg je dan een 4G (LTE) smartphone met onder anderen een 5 inch IPS scherm (1280 x 720) dat ook voorzien is van Gorilla Glas 3, een 64-bit octa core MediaTek processor, 13 megapixel camera plus een 5 megapixel selfie cam. De Liquid Jade Z is met 7.9 millimeter en 110 gram ook lekker dun en licht.

De camera kan met je stem bestuurd worden en is bovendien uitgerust met de zogenaamde Bright Magic technologie die, in combinatie met het f 1.8 diafragma zorgt voor heldere foto's, ook bij schemering en in het donker.

Uit het persbericht:
- Altijd meer helderheid: met zijn F1.8-diafragma dat 20%¹ meer licht op de sensor laat vallen, verwerkt Bright Magic meerdere beelden tot één opname
- Perfecte selfies, ook in situaties met weinig licht, dankzij Bright Magic Selfie en Surround-verlichting
- Opnameinstelling: de scherpstelling en belichting zijn onafhankelijk van elkaar met één vinger te regelen, voor heldere opnamen\

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.