Geruchten
09 december 2006 - Ron Smeets

Drie nieuwe iPod's in 2007

Nee, dit is niet mijn eigen verlanglijstje, alhoewel ik daar best mee zou kunnen leven natuurlijk ;-)

Volgens bronnen van AppleInsider en Reg Hardware schudden Steve Job's en zijn team volgend jaar drie nieuwe iPod modellen uit hun mouwen.

Een van die drie nieuwe modellen is de veelbesproken Wide-touch-screen video iPod die we al eerder tegenkwamen in het geruchtencircuit.

Volgens de anomieme bron is dat ook de minst zekere van de drie omdat Steve Job's zelf nog steeds geen toestemming gegeven heeft voor de lancering, compleet met het toekennen van de daarbij horende marketing budgetten. Steve wil eerst het succes (of het uitblijven daarvan) van de iTunes movie store en iTV afwachten.

Apple zou ook bezig zijn met de ontwikkeling van een 16GB Flash-based video player en of de iPhone als derde nieuwe iPod-model gezien wordt weet ik niet, maar beide bronnen hebben geen details over nummer drie.

Gezien het feit dat Apple nog geen drie maanden geleden haar iPod familie een facelift gegeven heeft en nu alles gericht lijkt op de release van de iPhone en iTV verwacht ik niet dat we een van de 'drie' nieuwe iPods binnen nu en 6 maanden in de winkels zullen zien.Gerelateerde links:
Apple patent beschrijft touch-sensitive iPod concept
Apple's Special Event: nieuwe Nano, WideScreen iPod?
iPod met touchscreen komt er aan
Een 17 cm widescreen display voor de iPod Video
Weer een iPod Video 'gevonden'
Volgende iPod in widescreen formaat?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.