Geruchten
12 mei 2015 - Ron Smeets

Drie nieuwe, high end, Motorola's in de maak? Gelekte typenumers en specs verklappen QHD schermen

Motorola staat sinds haar derde comeback, die twee jaar geleden ingezet werd, vooral bekend als een fabrikant van betaalbare Android smartphones. Vandaag is echter wat informatie opgedoken waaruit je zou kunnen afleiden dat de voormalig Amerikaanse fabrikant aan een drietal high end smartphones werkt.

De informatie is nog niet erg uitgebreid. Naast drie typenummers worden alleen de OS versies, enkele connectivity opties en schermresoluties genoemd. Daaruit blijkt dat de nieuwe, verder nog onbekende, Motorola's uitgerust gaan worden met een QHD display. Dat is bepaald geen feature die we nu ook al in de goedkopere smartphones zien. Dat is dan ook de voornaamste reden voor het ontstaan van het gerucht dat Motorola weer high end toestellen gaat maken.

OK, formeel heeft de fabrikant met de Nexus 6 vorig jaar natuurlijk al een high end smartphone afgeleverd, maar die was voor Google's Nexus programma. Ik ben benieuwd of de drie toestellen waarvan hieronder de gelekte specs te zien zijn, ook werkelijk blijken te bestaan. Her en der wordt overigens ook al gespeculeerd dat een van de drie wel eens de volgende Moto X zou kunnen zijn. Afwachten maar.

Bron