Toestellen
30 maart 2006 - Ron Smeets

Drie nieuwe goedkope Nokia's

De Finse toestelmaker heeft vandaag tijdens het Nokia Experience Mobility Event in de Chinese stad Chongqing drie nieuwe 'instap' GSM modellen geintroduceerd, de 1112, 2310 en 2610.

Gezien de groeiende Chinese markt en het gemiddelde budget van Chinese toestelkopers is het natuurlijk niet vreemd dat Nokia juist dat land kiest voor de introductie van deze nieuwe GSM's.

Een beetje tegenstrijdig is het echter wel dat nu juist het goedkoopste model van de drie, de 1112, die nog geen 50 Euro zal gaan kosten, nou net NIET in China op de markt zal komen. De 1112 is verder een echt simpele GSM met als meest opvallende accesoire een sprekende klok. Verder heeft ie niet eens een kleurendisplay.

De 2310 wordt een toestel dat wereldwijd verkocht gaat worden (zelfs in China ;-)) voor ca 65 Euro. Voorzien van een kleurendisplay, FM tuner en verwisselbare covers een eenvoudig toestel voor de muziekliefhebber.

Het 'topmodel' van de instappers is de 2610, maar daarvoor moet je dan ook het diepst in de buidel gaan tasten: 75 Euro! De kleurendisplay, business e-mail functie, WAP browser, en MP3 speler zijn voor een toestel in deze prijsklasse redelijk uniek te noemen. Voor de Chinese kopers is zelfs een Chinees-Engels woordenboek aanwezig.

Alle specs en toestellen op een rijtje:

1112:

- 96 x 68 pixel white backlit monochrome display

- 20-chord polyphonic and MP3-grade rintones

- SMS and picture messaging support

- Speaking alarm and clock

- Built-in speakerphone

2310:

- 65k CSTN color display

- FM radio with sound visualization graphics

- Polyphonic and MP3-grade rintones

- SMS and picture messaging support

2610:

- 65k color display

- WAP browser.

- E-mail support

- Nokia Xpress Audio Messaging

- SMS/MMS/IM support

- Voice recorder

- Built-in speakerphoneGerelateerde links:
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Philips (te laat?) met $20 GSM naar China
Goedkope toestellen en gratis diensten
Motorola deal voor 6.000.000 cheapo GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.