Geruchten
01 juli 2016 - Ron Smeets

Drie nieuwe BlackBerry's op komst? Specs en informatie van de drie nieuwe smartphones duiken op

Ondanks dat het nog altijd niet veel beter gaat met de smartphone verkopen van BlackBerry, onlangs werden weer zware verliezen gerapporteerd, blijft de Canadese fabrikant toch nieuwe toestellen ontwikkelen.

Al weken doen geruchten de ronde dat BlackBerry deze zomer, mogelijk in juli al, twee nieuwe smartphones zal onthullen. Welnu, inmiddels is er nog eentje bijgekomen. Volgens de laatste, onbevestigde, berichten komt de Canadese fabrikant binnenkort met de Neon, Mercury en Argon op de proppen. Als de geruchten kloppen dan draaien ze alledrie op Android. De kans is echter groot dat de drie toestellen niet allemaal op korte termijn in de winkels zullen liggen.

Inmiddels wordt ook al volop gespeculeerd over de specs van de drie nieuwe BlackBerry's en daarbij heeft ook de notoire 'lekkert' Evan Blass weer een duit in het zakje gedaan.

De beste specs worden toebedeeld aan de BlackBerry Argon. Dat toestel zou uitgerust worden met een Snapdragon 820 processor, 4GB RAM, 32GB intern geheugen, vingerafdruk scanner en een 5.5 inch QHD scherm. Aan de achterzijde prijkt een 21 megapixel camera en voor de selfies heeft hij een camera met 8 megapixel resolutie. Het toestel zou ook Quickcharge ondersteunen, een USB-C aansluiting hebben en een 3000 mAh accu krijgen. De BlackBerry Argon komt waarschijnlijk pas tegen het eind van dit jaar, maar alleen de fabrikant zelf kan daar iets zinnigs over zeggen. Afwachten dus maar.

De Neon wordt de tweede nieuwe BlackBerry. De specs die aan dit toestel gekoppeld worden bevatten een Snapdragon 617 processor met 3GB RAM, 16GB intern geheugen, een 5.2 inch Full HD display, 13 megapixel camera aan de achterzijde, 8 megapixel front cam en een 2610 mAh accu. Eerder dook de BlackBerry Hamburg al eens op met vergelijkbare specs,

Tot slot wordt nu dus nog een derde nieuwe BlackBerry genoemd, de Mercury. Kijkend naar de specs zou dat een compacte smartphone worden. Hij heeft namelijk een 4.5 inch full HD display met een aspect ratio van 3:2. Verder wordt gesproken over een octa core Snapdragon 625 processor met 3GB RAM, 32GB geheugen, 18 megapixel en 8MP (front) camera's en een 3400 mAh accu. Er is ook een render van de Mercury bij het gerucht geplaatst (zie hieronder). Het toestel dat daarop te zien is lijkt verdacht veel op de Rome uit eerdere geruchten.

Enfin, zoals gezegd zijn dit allemaal nog geruchten. Net als de berichten dat Alcatel mogelijk de nieuwe BlackBerry smartphones gaat produceren. We zullen moeten afwachten op de eerste officiele berichten vanuit het BlackBerry kamp voordat er iets zinnigs over gezegd kan worden.

Bron