Toestellen
27 november 2005 - Ron Smeets

Drie nieuwe BenQ GSM's met Siemens merknaam

Begin volgend jaar mogen we ze pas in de winkel verwachten. Nou ja, pas? Met een beetje geluk over een week of 6 dus.

Het gaat om 3 nieuwe Siemens GSM's die door BenQ, die enkele maanden geleden de GSM afdeling van Siemens overnamen, gemaakt zijn. De toestellen maken deel uit van een totaal nieuwe modellenlijn, de A-serie.

De AF51 is een clamshell GSM met twee schermen. Opvallend is dat het grote display een aparte cover heeft om hem tegen krassen te beschermen.

Enkele specificaties:

Triband GSM (900/1800/1900 MHz), GPRS, WAP en Java MIDP 1.0, afmetingen 79x41x19.55 mm en hij weegt 80 g.

De AL21 is een slider, bedoeld voor de jongere doelgroep en heeft veel weg van de Samsung D500 en D600 modellen.

Enkele specificaties:

Triband GSM, GPRS, WAP en Java MIDP 1.0, MMS, afmetingen 86.8x45.8x19.2 mm en weegt 78 g.

De laatste van de drei, de A31 is een candybar model voor de beller die niet veel eisen stelt en weinig wil uitgeven voor het noodzakelijk kwaad dat mobiele bereikbaarheid heet.

Enkele specificaties:

Dualband GSM, GPRS, WAP en Java MIDP 1.0, afmetingen 102x46x17.6 mm en weegt 85 g.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.