Geruchten
08 augustus 2011 - Ron Smeets

Drie nieuwe Bada toestellen van Samsung op komst?

Toen Samsung ruim anderhalf jaar geleden haar eigen Bada Smartphone OS / platform presenteerde had de Koreaanse fabrikant wilde plannen. Een jaar later bleek echter dat Bada, met uitzondering van de Samsung Wave, geen echt verkoopsucces was. In de diverse marktcijfers van smartphone OS'en komt Bada nauwelijks nog voor en het platform lijkt ten onder te gaan in de strijd tussen Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry OS en de nieuwe Symbian.

Toch, zo luiden de geruchten nu, wil Samsung Bada nog niet helemaal aan de kant zetten. Op de Russische site van de Koreaanse fabrikant zijn namelijk een drietal nieuwe Bada toestellen opgedoken. Een daarvan is waarschijnlijk de Wave 3. Details zoals specs en afbeeldingen van de drie toestellen zijn er nog niet. De Russische Samsung afdeling beperkt zich vooralsnog tot de vermelding van een drietal typenummers; de Samsung GT-S5360, de GT-S7250D en de GT-S8600 (waarschijnlijk de Wave 3). Wellicht dat Samsung tijdens de IFA meer informatie over deze drie nieuwe Bada toestellen gaat onthullen. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.