Nieuws
12 augustus 2008 - Ron Smeets

Drie miljoen in de eerste maand

Tja, met alle berichten over de (door Apple zelf gecreëerde) schaarste van de nieuwe iPhone is het eerste dat bij mij opkwam bij het lezen van dit nieuws toch de vraag hoeveel er verkocht zouden zijn als Apple gezorgd had voor fatsoenlijke voorraden bij alle verkooppunten.

Maar goed, volgens een rapport van Cote Collaborative heeft Apple in de eerste maand na de release dus drie miljoen 3G iPhones verkocht, zo meldtCNN. Overigens had Apple voor de eerste miljoen exemplaren maar drie dagen nodig.

Ik ben benieuwd hoe het met de voorraden van de iPhone 3G gesteld zal zijn als over ruim een week (22 Augustus) de volgende 20 landen aan de beurt zijn om het toestel te gaan verkopen.Gerelateerde links:
Apple verkoopt dit jaar al 5 miljoen iPhones?
Eén miljoen iPhone 3G's in drie dagen
10 Miljoen iPhones in Q3?
15 van de 20 nieuwe iPhone landen bekend
Vier miljoen iPhones in 200 dagen
iPhone vanaf 22 Augustus in 20 nieuwe landen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.