Toestellen
14 augustus 2008 - Ron Smeets

Drie milieuvriendelijke Samsung mobieltjes in Bejing

Over de luchtvervuiling tijdens de Olympische Spelen in Beijing is al heel veel gezegd en geschreven.

De Koreaanse toestel fabrikant vond het wel een goed idee om tijdens de door hen georganiseerde Olympic Rendevous @ Samsung in de Chinese hoofdstad drie milieuvriendelijke mobieltjes te presenteren.

Het zijn toestellen waarbij tijdens de productie zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van biologische materialen.

Zo heeft de E200 (foto hiernaast) een behuizing die geheel bestaat uit bio-plastic en wordt het toestel verscheept in een kartonnen doos van gerecycled papier, zonder plastic coating.

De E200 zal in de loop van September hier in Europa op de markt gaan komen. De prijs en exacte Nederlandse (of Belgische) release datums zijn nog niet bekend.

De twee andere biologische mobieltjes die Samsung in Beijing presenteerde waren de W510 en de F268. De W510 is Samsungs eerste toestel waarvan de biologische behuizing gemaakt is van mais en de F268 is het eerste mobieltje waarin geen BFR's en PVC gebruikt is.

Of deze twee modellen (zie foto hieronder) ook naar Europa zullen komen is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Milieuvriendelijke Samsung wordt van maïs gemaakt
Bamboo, de telefoon die je na gebruik kunt planten
Sterke biologische GSM van Fujitsu
De biologische GSM van NEC en DoCoMo
Bellen met biologische GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.