Toestellen
18 juni 2009 - Ron Smeets

Drie LG Androids op komst

LG heeft tijdens CummonicAsia bekend gemaakt dat de Koreaanse fabrikant dit jaar nog drie Android toestellen op de markt zal brengen.

Details over de prijzen en specificaties werden nog niet genoemd en op de vraag of LG van plan is hun Android modellen ook te voorzien van de 3D S-Class UI, bekend van onder andere de Arena en de Viewty Smart, zei men dat die User Interface alleen bedoeld is voor high-end toestellen.

Of dat dan betekent dat LG (ook) met low- of mid-range Android modellen gaat komen is natuurlijk niet zeker. Overigens zullen de LG Android toestellen op z'n vroegst aan het eind van Q3 in de winkels liggen. Waar en wanneer precies is nog niet bekend. De Koreaanse fabrikant liet wel nog weten dat men in 2010 met nog meer Androd toestellen zal komen.

In Barcelona tijdens het MWC liet LG ons ook al weten dat men dit jaar ook Android toestellen zou gaan presenteren. Toen werd echter nog aangenomen dat de eerste toestellen al rond deze zomer in de winkels zouden liggen. Dat gaan de Koreanen dus niet meer waarmaken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.