Toestellen
30 januari 2009 - Ron Smeets

Drie klassieke Nokia's aangekondigd

Zo vlak voor het Mobile World Congress wordt het een trend om nog snel een paar low en/of mid range toestellen te introduceren om te voorkomen dat die in Barcelona ondersneeuwen bij de sloot aan nieuwe high-end modellen die daar door de verschillende fabrikanten gepresenteerd worden.

Zo kondigde Nokia gisteren drie nieuwe 'Classic' modellen aan, de 6700, 6303 en de 2700. Drie toestellen die nog voor deze zomer in de winkels zullen liggen.

De meest interessante, of uitgebreide, is de 6700 Classic (rechts op de foto). Dit toestel is voorzien van een 5 megapixel camera, a-GPS, Nokia Maps en HSDPA support. Volgens de Finnen zal de 6700 Classic het enorme succes van de 6300 kunnen evenaren en dus mag het toestel ook als een opvolger van dat model gezien worden. De adviesprijs van de 6700 Classic zal ca. 280 Euro gaan bedragen (excl. abonnement).

De 6303 Classic (midden op de foto) is een heus midrage model en eigenlijk, kijkend naar de typenaam, zou je verwachten dat dit de opvolger van de 6300 zou zijn. Nokia ziet het duidelijk anders. Enfin, de 6303 wordt onder andere uitgerust met een 3.2 megapixel camera, Nokia Maps en een 3.5mm headset aansluiting. De prijs van de 6303 zal rond de 160 Euro (excl. abonnement) liggen.

De laatste van de drie nieuwe 'Classics' is de 2700 (links op de foto). Ondanks een prijskaartje van ca. 78 Euro toch best nog een aardig compleet toestel in die prijsklasse. Zo heeft hij onder andere een 2 megapixel camera, een microSD geheugenkaart ingang en support voor diensten als Share on Ovi.

Via: Nokia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.