Nieuws
13 september 2007 - Ron Smeets

Drie keer zoveel iPhones per dag sinds prijsverlaging

Dat is althans wat een van de analisten van Piper Jaffray uitgerekend heeft naar aanleiding van Apple's mededeling dat men op 9 September de grens van 1 miljoen verkochte toestellen doorbroken had.

Volgens Gene Munster moest Apple, om die mijlpaal te halen, sinds de prijsverlaging van 5 September nog zo'n 136.000 iPhones verkopen. Dat lukte dus in de vijf dagen daarna, hetgeen betekent dat er sinds de prijsverlaging gemiddeld 27.000 iPhones per dag verkocht zijn.

In de weken voor de prijsverlaging verkocht Apple gemiddeld 9.000 iPhones per dag. Een simpel rekensommetje leert dan dus dat de goedkopere iPhone drie keer zo snel verkocht dan daarvoor.

Nu zal men die daggemiddelden natuurlijk niet lang vast kunnen houden, maar de prijsverlaging heeft Apple dus geen windeieren gelegd.

ik ben benieuwd wat de verkoopcijfers doen tegen de tijd dat de iPhone unlock software tools makkelijker beschikbaar komen.Gerelateerde links:
1 Miljoen in 74 dagen
100 dollar tegoedbon voor alle 'vroege' iPhone kopers
Nokia speelt met Google Ads in op prijsverlaging iPhone
270.000 iPhones en gerelateerde producten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.