Geruchten
14 november 2017 - Ron Smeets

Drie iPhone XI modellen in 2018? De geruchten over de volgende iPhones gaan alweer los

Terwijl de meeste Apple iPhone X kopers hun toestel nog moeten ontvangen en er momenteel drie tot vier weken levertijd geldt voor nieuwe bestellingen doen de eerste geruchten over de opvolger van de iPhone X al de ronde. En als ik zeg opvolger, dan bedoel ik natuurlijk zijn drie opvolgers… Dat is althans wat een befaamde analist van KGI Securities nu al durft te beweren; er komen eind 2018 drie iPhone XI’s (of hoe het toestel ook gaat heten) op de markt. Ik hou het maar even op iPhone ‘Eleven’ in plaats van XS.

5.8 inch iPhone XI wordt de kleinste!
Analist Ming-Chi Kuo claimt al te weten dat de nieuwe iPhone van 2018 in drie uitvoeringen gaat komen. Die krijgen allemaal hetzelfde design als de huidige iPhone X. Het 5.8 inch model wordt de kleinste van de drie. Nu is de iPhone X met zijn 5.8 inch scherm nog de grootste van de iPhones die in de winkels liggen. Grootste qua schermafmeting dan wel, want de iPhone 8 Plus is fysiek de grootste, maar dit ter zijde. Volgend jaar zou Apple een iPhone XI Plus onthullen met een 6.5 inch scherm en daarmee dus meteen Samsung en vrijwel alle andere concurrenten, als het gaat om het formaat van het scherm, achter zich laten. KGI maakte ook al een concept ontwerp van de drie iPhone Eleven’s.

Instapmodel iPhone XI van 750 dollar?
De derde iPhone XI wordt volgens Kuo een ‘instap’ model. Weliswaar met een 6.1 inch scherm, maar LCD in plaats van OLED en een lagere resolutie. Dat zou de prijs van het toestel ten goede moeten komen. De analist verwacht dat de 6.1 iPhone XI tussen de 650 en 750 dollar zal gaan kosten. Bijzonder is dat Kuo stelt dat Apple met dat toestel ook de low-end markt wil gaan bestoken. Een prijskaartje van 600+ euro low-end noemen vind ik wel wat erg optimistisch, maar goed. Over de prijzen van de twee high-end modellen kan Kuo nog niets zeggen, maar die zullen zeker niet lager liggen dan die van de huidige iPhone X. Ik zeg: 1500 dollar voor de iPhone XI Plus 256GB? Het zou zomaar kunnen. Eerst maar eens afwachten in hoeverre de goede reputatie van Kuo al dan niet aangetast gaat worden door deze vroege en boude voorspelling. In het verleden zat hij vaker akelig dicht bij de waarheid. Over een maand of tien, en vele duizenden geruchten verder, zullen we het weten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.