Nieuws
27 februari 2013 - Ron Smeets

Drie GSMA Awards voor Samsung

Samung is tijdens de GSMA Awards uitreiking in Barcelona aan de haal gegaan met drie belangrijke prijzen. De Koreaanse fabrikant won met de Galasy S III de categorie Best Smartphone en de Galaxy Camera werd uitgeroepen tot Best Mobile Enabled Consumer Electronics Device.

De derde award die Samsung in de wacht sleepte was die voor Device Manufacturer of the Year. Een prijs die de Koreaanse fabrikant vorig jaar ook al in de wacht wist te slepen overigens. Datzelfde geldt voor de categorie Best Smartphone. Vorig jaar ging die award nog naar de Galaxy S II namelijk.

Volgens de jury verdiende Samsung de award voor Beste toestelfabrikant met name vanwege het feit dat de Koreanen zowel marktleider zijn op het gebied van mobiele telefoons (de zogenaamde feature phones) als smartphones. Alle winnaars kun je hier bekijken.

Het persbericht van Samsung:
Voor het tweede jaar op rij is Samsung door de GSM Association (GSMA), de organisator van het Mobile World Congress, onderscheiden met zowel de award voor ‘Device Manufacturer of the Year’ als de award voor de ‘Best Smartphone’. De Samsung GALAXY Camera is bekroond als eerste echt ‘connected’ camera. De GSMA Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de meest innovatieve producten en telecomoplossingen.

Samsung is door de jury uitgeroepen tot ‘beste toestelfabrikant van het jaar’ door het versterken van haar marktleiderschap in zowel de markt voor mobiele telefoons en smartphones. De GSMA Award bevestigt Samsungs continue innovatiekracht en toonaangevende portfolio.

De Samsung GALAXY S III is uitgeroepen tot ‘beste smartphone’ dankzij de krachtige prestaties en overweldigende reacties van consumenten. De S III is de opvolger van de Samsung GALAXY S II die in 2012 door de GSM Association werd uitgeroepen tot beste smartphone. Met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte GALAXY S III smartphones, is de S III het snelst verkopende device in Samsungs geschiedenis. De GALAXY S III is een vooruitstrevende smartphone die is ontworpen voor mensen en is geïnspireerd door de natuur. De smartphone herkent je stem, voelt je bedoelingen aan en laat je elk moment van de dag direct delen.

De Samsung GALAXY Camera is bekroond met de award voor ‘Best Mobile Enabled Consumer Electronics Device’. De GALAXY Camera is de eerste echt ‘connected camera’, die professionele camerakwaliteiten met het nieuwste besturingssysteem Android™ 4.1 (Jelly Bean) én de snelste mobiele internetverbinding via 3G/4G en Wi-Fi combineert. Het resultaat: een camera waarmee je professionele foto’s en video’s maakt, nauwkeurig kunt bewerken en je resultaten direct kunt delen met vrienden en familie. Waar ter wereld je ook bent.

“2012 was het jaar voor Samsung waarin we nieuwe records hebben gebroken in de mobiele industrie. De jury heeft onze continue innovatiekracht bekroond met awards in meerdere categorieën. Wij blijven ons inzetten om nieuwe mogelijkheden te creëren voor mensen. Thuis, onderweg en op het werk”, aldus Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.