Wearables
30 december 2015 - Ron Smeets

Drie experimentele wearables van Samsung debuteren op de CES Een slimme riem, fysieke bediening voor mobiele VR gadgets en een 'pratend' horlogebandje

Samsung zal tijdens de CES drie experimentele 'wearables' presenteren. Letwel, dit zijn nog prototypes en zeker geen kant-en-klare producten maar het zijn alledrie wel bijzondere gadgets die ontsproten zijn uit Samsung's C Lab, een kweekvijver voor nieuwe ontwikkelingen waar medewerkers van de Koreaanse fabrikant al hun creativiteit in kwijt kunnen.

De drie wearables mee naar Las Vegas genomen worden:
- De Welt; een slimme riem die vol zit met sensoren om de gezondheid van de drager in de gaten te houden. Denk aan informatie over het eetgedrag en de omvang van je 'buik', maar ook het aantal stappen dat je neemt (een stappenteller dus) en hoe lang je zittend doorbrengt. De data die zo verzameld wordt wordt door een speciale app geanalyseerd en kan gebruikt worden om de drager van de Welt tips en informatie te geven voor een gezondere levensstijl.

- rink; een 'controller' die je aan je handen bevestigd voor de bediening van mobiele VR gadgets, zoals de Gear VR bijvoorbeeld. De rink zorgt volgens Samsung voor een meer intuitieve bediening van- en controle over VR games en -content. Dus, behalve dat je straks met een Gear VR op je neus met je hoofd zwaait, wapperen ook je handen. Ik ben nu al benieuwd hoe dat er in de praktijk gaat uitzien ;) Hieronder staat wel al een korte demovideo van de rink.

- TipTalk; Dit is een gadget die aan het bandje van je analoge of slimme horloge bevestigd kan worden en waarmee je vervolgens naar berichten van je smartphone kunt 'luisteren' zonder headset. Het enige dat je hoeft te doen is je vinger tegen je oor drukken (zie foto hieronder). De TipTalk zorgt vervolgens voor de text-to-speech verwerking van berichten en stuurt het geluid via je vinger naar je oor. Het zal mij benieuwen hoe dat gaat werken. Volgens Samsung zou het namelijk oom gebruikt kunnen worden in rumoerige omgevingen.

https://youtu.be/dHrfMpH7Bf8

Meer informatie over deze drie gadgets zal tijdens de CES bekend gemaakt worden. Vooralsnog moeten we het dus nog even doen met de bovenstaande video en de afbeeldingen hieronder.

Bron (Samsung)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.