Toestellen
08 december 2014 - Ron Smeets

Drie dagen met de YotaPhone 2; 'n eerste indruk (video) De YotaPhone 2 heeft twee 'voorkanten' en ligt nu ook in de Nederlandse winkels

De dag voor Sinterklaas werd de YotaPhone 2 in Nederland geïntroduceerd. Een bijzondere smartphone die natuurlijk vooral opvalt omdat hij twee 'voorkanten' heeft. Een AMOLED scherm aan de voorzijde en een e-ink display aan de achterkant. Los daarvan wilde de Russische fabrikant er tevenss een compacte design smartphone van maken waarvan de accu ook nog eens minimaal twee dagen, en liefst nog langer, mee gaat. Ambitieuze doelstellingen genoeg dus.

De afgelopen dagen heb ik de YotaPhone 2 getest. Dat is nog lang niet voldoende om alle doelstellingen van de fabrikant te toetsen, maar wel genoeg voor een goede eerste indruk die je in onderstaande video kunt bekijken. Onder de video staan de belangrijkste specs van het toestel op een rijtje en daaronder nog een viertal vergelijkende foto's van het AMOLED en e-ink display om het verschil in leesbaarheid binnen en buiten (in de zon) aan te tonen.

De belangrijkste specs van de YotaPhone 2 op een rijtje:

- Primair Display: 5 inch Full HD (1920 x 1080) AMOLED
- Secundair Display: 4.7 inch (960 x 540) e-ink
- 2.3GHz Quad core Qualcomm Snapdragon 800 processor
- 2GB RAM, 32 GB ingebouwd geheugen
- 8 Megapixel camera met Auto Focus met LED flitser en Full HD video opname
- 2 Megapixel front (selfie) cam
- 4G support
- (A-)GPS, WiFi, Bluetooth, NFC

- Android 4.4 KitKat

- 2500 mAh Accu
- 144 x 69.5 x 8.9mm
- 140 gram

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.