Entertainment
20 maart 2012 - Ron Smeets

'Draw Something' mogelijk voor 200 miljoen dollar naar Zynga

'Draw Something' is de nieuwe mobiele gamehit van dit moment. Het spelletje, dat gratis (met advertenties) of voor een paar kwartjes (zonder advertenties) aangeschaft kan worden is al meer dan 30 miljoen keer gedownload.

Volgens de makers, OMGPOP, wordt het door meer dan de helft van de kopers dagelijks gebruikt. Inmiddels zijn al 2 miljard 'tekeningen' gemaakt en elke seconde worden tussen de 2 en 3 duizend tekeningen uitgewisseld tussen spelers.

Daarnaast genereert Draw Something dagelijks een omzet van meer dan 100.000 dollar aan 'in-app-aankopen' en upgrades. Dat succes heeft de aandacht getrokken van Zynga, sinds december 2010 de eigenaar van 'Words with Friends', de Engelse variant van WordFeud. Als we de berichten mogen geloven dan is Zynga van plan om OMGPOP binnenkort over te nemen. Daarvoor zou Zynga een bedrag over hebben dat tussen de 150 en 200 miljoen dollar ligt. Behalve Zynga zou er ook interesse zijn uit Japan. DeNA en GREE worden in dat kader genoemd als mogelijke kopers. Niet slecht voor de maker van een 'sub-1-Euro' game (Google Play Store) die natuurlijk ook voor iOS (iTunes) beschikbaar is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.