Accessoires
23 oktober 2006 - Ron Smeets

Draagbare stress tester

Gadgets en andere toestellen worden steeds ‘draagbaarder’. Behalve kleiner wordende GSM’s, MP3 spelers en andere gadgets kenden we ook al de portable leugendetector. En zo zullen er ongetwijfeld nog veel meer zijn en komen.

Deze draagbare Stress-O-Meter is er eentje die ons in de voortrazende wereld van vandaag de dag tegen onszelf zou moeten gaan beschermen. Ben je opgefokt of sta je onder grote (werk)druk, dan kun je hiermee je stressniveau testen en, indien nodig, actie ondernemen zodat je niet overstressed raakt en de kans bestaat dat je doordraait, uitflipt of op een andere manier negatief in het nieuws komt.

In Amerika denken ze dan aan het met een AK-47 op kantoor verschijnen of zo. Voor Nederlandse begrippen denk ik dat het bekogelen van een parkeerwachter met een (gevulde) laptop tas al ver genoeg gaat.

Hij werkt ongeveer op dezelfde manier als een leugendetector. Je stopt twee vingers in de daarvoor bestemde uitsparingen en afhankelijk van de trillingen die het apparaat in je vingertoppen meet wordt het stressniveau berekend.

Voor deze beschermengel, mits je z’n adviezen opvolgt natuurlijk, betaal je online maar 21 dollar.Gerelateerde links:
Mobieltje met bio-sensoren
Draagbare Nintendo 64
Mobiele leugendetector met shock therapie
De portable leugendetector
Mobiele stress gevaar voor tieners
GSM's werken stressverhogend
GSM's slecht voor het gezinsleven
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.