Nieuws
14 december 2005 - Redactie MobileCowboys

Draadloze USB Hub en Dongle

Wisair heeft zichzelf tot doel gesteld ons te verlossen van die vervelende USB kabels die altijd te lang of te kort zijn en in de weg zitten.

Met de komst van de Wireless USB Hub en bijbehorende Dongle lijken ze aardig op weg te zijn. Je kunt vanaf nu je USB apparaten in de draadloze USB Hub steken die je netjes vermoffeld onder de tafel, achter de kast of waar je maar wilt zolang het binnen 10 meter van je PC is.

Dankzij de USB Dongle die je in een van de USB poorten van je PC steekt maken de USB apparaten vervolgens 'contact' met de PC. De maximale doorvoorsnelheid is 480Mbit/sec, afhankelijk van de afstand tussen apparaten en PC.

Wisair verwacht veel van hun draadloze USB technologie. ‘We are very excited about the traction that Wisair is making and expect to see our chipsets integrated into many products in 2006. In particular, our new WUSB reference design fulfils a strong market need for wireless connectivity to portable devices, a business decision validated as we have already secured agreements with multiple manufacturing partners.', aldus David Yaish, President-Directeur van Wisair.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl