Nieuws
11 februari 2007 - Ron Smeets

Draadloze USB demo Nokia en Wisair in Barcelona

Tijdens 3GSM, ik schrijf dit momenteel al in de tuin van mijn Hotel op zo'n 100 meter van de Middellandse Zee bij een graad of 17 ;-), tonen Nokia en Wisair een nieuwe manier om draadloos bestanden van een GSM naar PC of Laptop te sturen: WUSB.

Ja, dat staat inderdaad voor Wireless USB, Nokia heeft voor de gelegenheid enkele N93 toestellen uitgerust met de Wisair 542 chip die het mogelijk maakt om draadloos via USB bestanden te verzenden en ontvangen.

Met welke snelheden de bestanden uitgewisseld kunnen worden houden beide fabrikanten nog even voor zich, maar daar kom ik morgen wel achter.

Via: Everything USBGerelateerde links:
Bluetrek ‘Fashion for Heads’ in Barcelona op 3GSM
Peer 2 peer voor je mobieltje
Draadloze USB Hub en Dongle
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.