Accessoires
24 juli 2005 - Ron Smeets

Draadloze magnetron als Sheriff

Dat de Amerikanen de laatste jaren extra op hun hoede zijn voor terroristen en andere onverlaten is al lang geen nieuws meer.

De pogingen van overheid en bedrijven om nieuwe technieken aan te wenden voor de verdediging heeft echer nogal eens wat dubieuze uitvindingen tot gevolg.

Zo heeft Raytheon voor het Amerikaanse leger een draadloze variant van het waterkanon ontwikkeld, de Sheriff. In plaats van water schiet het apparaat een 95GHz electromagnetische 'straal' richting de eventuele onverlaten.

De straling penetreert de huid van het slachtoffer tot het niveau waar de pijnzenuwen zich bevinden met als gevolg dat de relschoppers of terroristen uitgeschakeld worden door de ondraaglijke pijn die dit tot gevolg heeft.

Volgens het Pentagon kan de mobiele magnetron als 'minder dodelijk' wapen tegen terreur gecalssificeerd worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.