Accessoires
27 juli 2010 - Ron Smeets

Draadloze lader hack voor de HTC HD2

Wat de hacker in onderstaande video bezielde om op deze manier zijn HTC HD2 aan te passen zodat hij hem in combinatie met zijn draadloze lader van Palm kan gebruiken weet ik niet, maar er zijn in ieder geval eenvoudigere oplossingen.

Zelf heb ik al sinds enkele weken een draadloos oplaadsysteem van Duracell (onder andere te zien aan het eind van deze video). Daar krijg je gewoon adaptertjes bij die je voor vrijwel elk toestel, ook de HTC HD2, kunt gebruiken. Daarnaast kennen we natuurlijk ook de Powermat nog.

Beiden, zoals gezegd, veel eenvoudiger in gebruik dan de bijna letterlijke houtjes-touwtjes-hack die hieronder gedemonstreerd wordt, nog los van de 'papieren accuklep' en al het soldeerwerk ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.