Accessoires
13 juni 2007 - Ron Smeets

Draadloze acculader komt er aan

Bijna twee jaar geleden zag ik voor het eerst een prototype van een draadloze acculader, gemaakt door NTT DoCoMo en Panasonic.

Hiermee kon je een mobieltje opladen zonder dat die daarvoor direct aan de lader hoefde te worden aangesloten. Het systeem werkte door middel van inductiespanning. Je legt het toestel op een 'laadplateau' en de daardoor opgewekte inductiespanning zorgt vervolgens voor het opladen van de accu van het toestel.

Volgende maand komt de eerste commerciele draadloze lader op de markt, de WildCharger die van dezelfde technologie gebruik maakt.

In principe kun je elk gadget met behulp van de WildCharger opladen. Het enige dat je nog nodig hebt is een platte 'adapter' die je in het toestel moet plaatsen om ervoor te zorgen dat de inuctiespanning 'bruikbaar' wordt als oplaadbron.Gerelateerde links:
GSM opladen tijdens het lopen
Je GSM opladen met je hemd ?!
GSM's op kinetische energie
Universele accu laadt bijna alles op
Chargebox
De Anyfix laadt 80% van alle mobieltjes op
Oplaadstation voor in de auto
Draadloze accu lader
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.