Accessoires
12 juni 2014 - Ron Smeets

Draadloos je bloeddruk meten tijdens het WK?

Vanavond begint het WK Voetbal. Dat zal weinigen ontgaan zijn. Voor veel (Oranje) fans een spannende tijd waarbij hartslag en bloeddruk, vooral tijdens de wedstrijden van Nederland, door spanning en enthousiasme flink kan oplopen. Toevallig (ahum) ontving ik een persbericht over een draadloze bloeddruk- en hartslagmeter die je via je smartphone of tablet kunt uitlezen.

Mmmmh, volgens mij is dit nu typisch zo'n (medisch) gadget waardoor je eerder in paniek raakt dan dat het je gerust stelt wanneer blijkt dat je bloeddruk na de zoveelste gemiste kans van Sneijder, of de derde tegengoal van Spanje, boven de 200 stijgt; toch?

Het apparaatje van Withings meet bovendien ook je hartslag. Ook die wil ik dan liever even niet weten ;-) Letwel, een draadloze bloeddrukmeter, als die goed functioneert, kan voor sommige patienten een uitkomst zijn, maar om hem nu speciaal voor een WK aan te schaffen? Dat gaat mij wat erg ver. Hij kost ook nog eens 130 euro. Bepaald geen gadget voor een impuls aankoop.

Withings-Smartphone Withings-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.