Nieuws
01 juni 2015 - Ron Smeets

Dr. Mobile is de ‘go to guy’ voor je defecte smartphone

We kijken dagelijks ongeveer 100 keer op onze smartphone. Steeds minder om te bellen of te sms’en maar steeds vaker om te app’en, de tijd of het weer te checken, online te gaan en sociale netwerken bij te houden. smartphones worden steeds belangrijker en zijn daardoor onmisbaarder dan ooit. Niets is dus zo vervelend als een defect of niet goed werkend toestel. Het idee om meerdere dagen of zelfs weken zonder smartphone te moeten doorbrengen is iets waar we allemaal koude rillingen van krijgen.

Helaas komt het toch nu eenmaal wel eens voor dat een toestel kapot gaat. We kennen allemaal wel de schrikbeelden van gebroken schermen na een val en de druppels die uit een toestel stromen nadat het per ongeluk in het water gevallen is. Op die momenten is het klink en klaar wat er defect is en gerepareerd moet worden. Maar er zijn natuurlijk veel meer problemen die kunnen optreden. Dan is het belangrijk dat een goede diagnose wordt opgevolgd door een vakkundige reparatie. Tijd voor een dokter dus.

Online diagnose met tips
Dr. Mobile is een online advies- en reparatie service die de afgelopen maanden een make-over gekregen heeft. Wanneer je smartphone een probleem vertoont dan kun je op de site van Dr. Mobile door middel van een stapsgewijze diagnose precies aangeven welke symptomen jouw toestel heeft. Dat hoeft overigens nog lang niet altijd te betekenen dat het toestel ook gerepareerd moet worden. Tijdens, en na, de diagnose krijg je tips die het probleem mogelijk kunnen verhelpen zonder dat het opgestuurd moet worden. Denk aan problemen met geluidskwaliteit door stof of uitval door een niet goed functionerende app of achterstallige software update. Mocht echter blijken dat het toestel toch gerepareerd moet worden dan zal aan de hand van jouw aankoopgegevens en het serienummer (IMEI) alvast een eerste indicatie gegeven worden of je aanspraak kunt maken op garantie. In sommige gevallen kan dat al bepaald worden voordat het toestel bij Dr. Mobile binnenkomt. In de overige gevallen wordt de garantievraag beantwoord nadat het toestel bij het reparatiecentrum is gearriveerd. Blijkt het geen garantie te zijn dan krijg je natuurlijk altijd eerst een prijsopgave van de reparatiekosten. Daarmee kun je dan zelf bepalen of je het toestel al dan niet laat repareren.

Hoe lang ben ik mijn toestel kwijt tijdens de reparatie?
Wanneer je toestel door Dr. Mobile gerepareerd moet worden dan wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk weer terugkrijgen. Je kunt er voor kiezen om het toestel zelf op te sturen, dat kost via PostNL met verzekering voor 8,60 euro. Wil je het je zelf makkelijk maken, dan kun je hem laten ophalen op een adres naar keuze (thuis of op je werk bijvoorbeeld). Dr. Mobile biedt dit aan voor 7,95 euro. Bovendien weet je dan 100% zeker dat het toestel een dag later al op de reparatietafel ligt. Die dag wordt het reparatieproces in gang gezet. Als het defect onder de garantie valt dan wordt het toestel ook direct gerepareerd. Aangezien Dr. Mobile de meeste onderdelen van gangbare toestellen op voorraad heeft is de kans heel groot dat jouw smartphone in dat geval aan het eind van die dag alweer naar huis mag. Valt de reparatie niet onder garantie dan krijg je een prijsopgave. Ga je daarmee akkoord dan wordt het toestel vrijwel direct daarna gerepareerd en naar je teruggestuurd.

Zoals gezegd, niets is zo vervelend als een kapotte of niet goed werkende smartphone. Het is minstens zo irritant als blijkt dat de reparatie weken in beslag neemt of niet goed uitgevoerd wordt waardoor je kort daarna weer met de spreekwoordelijke gebakken peren zit. Bij Dr. Mobile werken honderden goed opgeleide specialisten die maandelijks vele duizenden toestellen onder handen krijgen. Die kennis en ervaring, gecombineerd met een eigen ophaal- en bezorgdienst zorgen ervoor dat je in de meeste gevallen binnen drie dagen weer met een gerust hart 100 keer per dag je smartphone kunt checken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.