Nieuws
30 september 2007 - Ron Smeets

Downgrade handleiding voor de iPhone

Iedereen die zijn ge-inlockte iPhone, al dan niet bewust, voorzien heeft van de nieuwste firmware, 1.1.1, en daardoor de unlock onklaar gemaakt heeft kan een beetje opgelucht ademhalen.

Bij Hackint0sh is namelijk een forum posting opgedoken waarin uitgelegd wordt hoe je de iPhone kunt downgraden van firmware 1.1.1 naar 1.0.2.

Het is overigens niet zo dat daarna het toestel ook weer verlost is van de SIM-lock, dus dat proces zal nog een keer uitgevoerd moeten worden.

Op de iPhone Dev Wiki pagina staan twee varianten voor het downgraden stapsgewijs beschreven.Gerelateerde links:
iPhone firmware 1.1.1 op komst
Eerste firmware update voor de iPhone op komst?
Unlocked iPhones moeten update 1.1.1 links laten liggen!
iPhone update 1.1.1 'sloopt' unlock én Jailbreak software
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.