Nieuws
13 december 2005 - Ron Smeets

Doven ontvangen voicemails per SMS

In Leeds, Engeland, wordt momenteel een Voice-to-Text dienst van SpinVox getest als service voor doven en slechthorenden die daarmee hun voicemails als SMS op hun mobieltjes ontvangen. Vooralsnog is de service gratis en kunnen 15 (duhh?!) proefpersonen er gebruik van maken.

Volgens een van de belangenverenigingen voor doven en slechthorenden is er bij de ontwikkeling van mobiele telefoons te weinig rekening gehouden met het feit dat veel gehoorgestoorden SMS gebruiken als een van de belangrijkste communicatiemiddelen.

Het is de bedoeling dat de dienst van SpinVox binnenkort beschikbaar wordt voor alle 9 miljoen doven en slechthorenden in Engeland. Of het dan ook nog gratis blijft is natuurlijk nog maar de vraag.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.