Nieuws
12 mei 2011 - Ron Smeets

DoubleTap; MP3's uitwisselen via NFC

NFC is nog niet in heel veel toestellen, bruikbaar, aanwezig maar er zijn de afgelopen jaren (in 2005 al) wel al enkele testprojecten gehouden waarbij NFC gebruikt wordt om te betalen of om toegang te krijgen tot evenementen. Het simpelweg even aanraken van de 'betaalautomaat' of toegangspoortjes is al voldoende.

DoubleTap is een applicatie die het mogelijk maakt om MP3'tjes uit te wisselen tussen twee toestellen met NFC. Hieronder kun je een korte demo zien hoe het werkt bij de Google Nexus S.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.