Entertainment
23 september 2010 - Ron Smeets

Dot, 's werelds kleinste stop motion film, gemaakt met de N8

Een stop motion film is, mits goed gemaakt, best leuk om naar te kijken. Bovendien is het ook nog eens heel veel werk om te maken. De mannen achter Wallace and Gromit hebben nu 's werelds kleinste (qua gebruikte objecten) stop motion film ooit gemaakt: Dot. Wat dat te maken heeft met Mobile? Het filmpje is opgenomen met een Nokia N8.

Het poppetje dat je ziet is in werkelijkheid 9mm hoog en ze hebben er 50, in verschillende poses, met de hand van gemaakt. Het filmpje duurt in totaal ruim anderhalve minuut en de opnames namen per 4 seconden één dag in beslag. Enfin, kijk zelf maar. Ik heb ook de 'Making of..' erbij gezet. Die is minstens zo interessant om te bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.